skip to Main Content

Vi samarbejder med

Kommuner

Samfundsvision

Mental sundhed for alle

Lighed i mental sundhed skal styrkes i disse år og fremmes af tilbud, som er tilgængelige for en bred borgergruppe.

Alle kommuner skal have mulighed for at etablere effektive tilbud til unge og voksne borgere, der oplever stress eller mental mistrivsel med henblik på at reducere stress og forebygge stressrelaterede sygdomme, tab af arbejdsevne og frafald fra uddannelser.

Samtidig skal kompetencerne styrkes i praksis. Derfor uddanner vi en bred vifte af fagpersoner, som arbejder med pædagogik, uddannelse, omsorg eller direkte med mental sundhed, forebyggelse og stress.

Åben og Rolig 

Evidensbaseret stressindsats

Fonden Mental Sundhed har over 10 års erfaring med at levere og implementere den evidensbaserede stressindsats Åben og Rolig i samarbejde med kommuner, regioner, uddannelser og offentlige institutioner.

Åben og Rolig er som stressindsats flere gange blevet anbefalet af Sundhedsstyrelsen (2018, 2022) på baggrund af den solide erfaring og evidens bag tilgangen.

Kontakt os for at høre nærere, hvis din kommune, region eller institution er interesseret.

Stressindsatser

Vi hjælper kommuner, regioner og institutioner

Indsatser på flere niveauer

Åben og Rolig kan tilbydes både som proaktiv onlineindsats til alle borgere samt som fysiske, psykologledede kurser til brede borgergrupper med moderate til alvorlige grader af stress.

Læs mere

Både til unge og voksne

Åben og Rolig er udviklet til både unge og voksne. Åben og Rolig for Unge er et 6-ugers psykologledet gruppeforløb til unge fra 16 år, som oplever symptomer på stress.

Internt eller eksternt tilbud?

Vi kan levere stressindsatser eller hjælpe kommuner eller andre organisationer med at etablere dem internt. Vores indsatser støttes også af Den Sociale Investeringsfond.

Læs mere

Dokumenteret effekt

Forskning og evaluering

Der er udgivet over 20 forskningsbaserede evalueringer af Åben og Rolig. Rapporterne viser store effekter på stress, depression, livskvalitet og mental sundhed.

Flere rapporter viser også positive ændringer på arbejdsevner og tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Udtalelser

Flere tusinde mennesker har fået hjælp

Nuværende og tidligere samarbejdspartnere

Fonden Mental Sundhed v. Implementeringsenheden ApS
CVR: 41799366

Høffdingsvej 22, 1. sal
2500 Valby

info@fondenmentalsundhed.dk

Back To Top