skip to Main Content

Forside          Om forløbet          Naturens virkninger         Kontakt

Viden om

Naturbaserede indsatser

Forskningen viser, at det gavner den mentale sundhed at være i kontakt med naturen. Derfor inddrager man i stigende grad naturen i sundhedsindsatser, fx i forebyggelse og behandling af stress. 

Nedenfor er links til kilder, der beskriver nogle af virkningerne ved at være i naturen. Projektet kan henvise til mere viden om naturens virkning for sundheden (kontakt Dorthe Djernis på ddj@fondenmentalsundhed.dk 

Video: Udtalelse om projektet i Haderslev kommune

Haderslev kommune satser på naturen. Se udtalelse om projektet fra Børge Koch (B) fra Haderslev kommunalbestyrelse.

Børge Koch er formand for Vækst- og Udviklingsudvalget og medlem af Økonomiudvalget og Teknik- og Klimaudvalget.

 

Video: Naturbaserede indsatser – En introduktion

Hvad ved vi om naturens virkninger på menneskers sundhed? Hvad er det, der virker? Er der teori bag? Hvor lang tid skal vi være derude, for at det har en virkning? Og hvordan måler vi det? Det er noget af det, du vil blive introduceret for i denne film.

 

Artikel: Brug naturen som terapi

Naturen kan bruges som en del af behandlingen, når et menneske lider af stress, angst, depression og traumer. Forskning viser nemlig, at lige så snart vi træder ud i det grønne, så gavner det både vores fysiske og psykiske helbred. I dag bruges natur-terapi bl.a. til at behandle mennesker, der lider af stress.

Artikel: Hvordan forløbet i en terapihave kan opleves af mennesker med alvorlig stress

Terapihaven Nacadia er designet af forskere fra Københavns Universitet, der blandt andet bruger den til at behandle stressramte med en naturbaseret terapiform, hvor alle sanser stimuleres af de behagelige omgivelser. Læs mere om hvordan det har været at gennemgå et forløb i terapihaven.

Podcast: På naturens vegne – Naturen som terapeut

I podcasten fortæller to studerende om den hjælp et naturbaseret forløb med mindfullness, meditation og nærværsøvelser var for dem i perioder med stress og angst. Desuden fortæller Dorthe Djernis om fordelene ved at bruge naturen til behandling af angst, stress, depression og PTSD og om vigtigheden af at udvikle og forske i naturen som en terapeutisk ramme i behandling.

Fonden Mental Sundhed v. Implementeringsenheden ApS
CVR: 41799366

Høffdingsvej 22, 1. sal
2500 Valby

info@fondenmentalsundhed.dk

Back To Top